İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BAKANIMIZ TEKİN, ÜMRANİYE DUDULLU AMANETOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Ümraniye Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi" açılış töreni Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Necmeddin Bilal Erdoğan ve hayırseverimiz Hacı Emin Amanet'in teşrifleriyle gerçekleştirildi.
BAKANIMIZ TEKİN, ÜMRANİYE DUDULLU AMANETOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Bakanımız Yusuf Tekin, törendeki konuşmasına okulun yapılmasına vesile olan herkese teşekkür ederek başladı.

 Bakanımız Tekin, 2002'de dönemin hükûmetinin "Cumhuriyetin 100. Yılına Mektuplar" kampanyası başlattığını anımsatarak mektup yazan öğretmenler, öğrenciler ve bakanlık müfettişlerinin taleplerinde 100. yıla dair dileklerin yer aldığını aktardı.

Bir üniversite öğrencisinin mektubunda, "İnşallah, Cumhuriyetin 100. yılında insanlar kılık kıyafeti, başörtüsünden dolayı aşağılanmazlar, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmezler." yazdığını dile getiren Tekin, bir öğretmenin de "Üçüncü tayinim, inşallah Cumhuriyetin 100. yılında farelerin cirit atmadığı bir okulda görev yaparım.", başka bir öğretmenin ise "İnşallah, bir gün suyu akan, elektriği olan bir okulda öğretmenlik yaparım." temennilerinde bulunduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yalnızca derslik yapmadıklarını, dersliklerin niteliğini de yirmi yıl içinde geliştirdiklerini vurgulayan Tekin, "Bunu siyaset literatüründe ya da uluslararası literatürde bir başka ülkeyle ilgili olarak görsek 'Vay be! Adamlar eğitimde devrim yapmışlar!' deriz ama biz olduğumuz zaman, burada olduğu zaman fazla dikkat çekici bir hâle gelmiyor maalesef." ifadesini kullandı.

 Bakanımız Tekin, okul yaparken hayırseverlerin, yerel yönetimlerin ve tüzel kişilerin büyük katkılarının olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

 "Sadece 2023 yılı haziran ayından itibaren şu ana kadar hayırseverlerimizle yaklaşık 4 bin derslik protokolü yaptık. Bir paydaşımız daha var, o da yerel yönetimler. İstanbul gibi bir yerde bütçeden bize kaynak ayrılsa bile okul yapmamıza yetmiyor bu. Arsa üretemiyoruz. Ürettiğimiz arsalar üzerinde inşaat yapamıyoruz veya ürettiğimiz arsalar üzerinde inşaatına başladığımız okullarda eğitim öğretim başlatamıyoruz çünkü bazı belediye başkanları, bazı kişiler değişik sebeplerle ya da eğitim dışında başka öncelikleri olduğu için bize bu konuda yardımcı olmuyorlar. Başlatılan inşaatlarımızı durduran belediyelerimiz var, yıllardır üzerinde hizmet verdiğimiz okulumuzun yıkımı için mülkiyet davası açıp yargı sürecini başlatan belediyeler var."

 "Türkiye Yüzyılı" kapsamında eğitimlerin içeriğini daha nitelikli hâle getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Tekin, bir araştırma sonucuna göre Türkiye'de velilerin çocuklarıyla birlikte kitap okuma süresinin haftada 4,5 saat olduğunu söyledi.

 Velilerden eğitim seferberliğine destek olmalarını isteyen Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Çok fazla sağda solda konuşuluyor 'Her tarafı imam hatipler ile doldurdular.' diye. Sizin de kafanızda bir soru işareti olabilir. Şu an İstanbul'da liseye devam eden öğrenciler arasında imam hatip liselerine devam eden öğrencilerin oranı yaklaşık yüzde 10 civarında. Bu rakam 28 Şubat dönemindeki yani o darbe sürecine girmeden önceki rakamın altında bir rakam. Dolayısıyla doğal koşullarında seyir etmesi gerekiyor."

 Konuşmanın ardından Bakanımız Tekin ile protokol üyeleri okulun açılış kurdelesini kesti.

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.