İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü Resim Sergisi Açılışı

24 Kasım Öğretmenler Günü sergisinin açılışı Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi’nde yapıldı
24 Kasım Öğretmenler Günü Resim Sergisi Açılışı

İstanbul´da görev yapan öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle hazırladığı resim, yağlı boya, hat sanatı, el oyası ve Osmanlı kıyafetlerinden oluşan sergi, Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi´nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa; İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Beykoz İlçe Millî Eğitim Müdürü Kazım Bozbağ katıldı.

Öğretmenler günü kutlamaları münasebetiyle idrak etmekte olduğumuz bu haftanın öğretmenler adına güzellikler netice vermesini, hayırlı olmasını,  yapılacak bütün programların başarıyla neticelenmesini dilediğini belirten İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, sözlerine şöyle başladı:

“Her ne kadar farklı motivasyonlarla bazı şeyler konuşulsa da değişmeyen bir gerçek var. Eğitimin merkezinde olan eğitimin en temel ve en önemli unsuru öğretmenlerdir. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki bir öğretmen olarak. Türkiye’de, özel olarak tabi benim görev alanım olan İstanbul’da, öğretmenlerimiz gayet başarılı ve nitelikli çalışmalar yapmaktadırlar. Şunu da eklemek istiyorum ki eğitimimizin bir kesintiye, sekteye uğramadan; istikrarlı ve kararlı bir şekilde yürümesini sağlayan yine öğretmenlerimizdir. Elinden tutulduğunda öğretmenlerimizin  çok büyük işler yaptığını hep beraber müşahede ediyoruz ki bunun  İstanbul’da en güzel örneği, İstanbul Öğretmen Akademileri’dir. İstanbul Öğretmen Akademileri’ne devam eden öğretmenlerimizden de gördüğümüz üzere küçücük bir desteğe ihtiyaçları olduğunda, siz bu manevi desteği verdiğinizde, onlar için gerekli olan ortamı ve imkânı sağladığınızda, ne kadar başarılı ne kadar güzel işler yaptıklarını her vesileyle ortaya koymuş oluyorlar.

İstanbul Öğretmen Akademileri’ne devam eden öğretmenlerin, akademiler bittikten sonra geçen yıl yaptıkları çalışmaların, İstanbul eğitim hayatında ne kadar belirleyici olduğunu birçok örnekle beraber görmüş olduklarını vurgulayan Millî Eğitim Müdürü Yelkenci, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunlardan örnek vermek gerekirse, İstanbul Öğretmen Akademileri Bilim Akademisi alt başlıklarından olan Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne devam eden öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle beraber yerel tarih alanında, sözlü tarih çalışması yaparak, sözlü tarih yöntemini kullanarak öğrencilerimizle beraber Üsküdar’ın tarihini yeniden yazdılar. Üsküdar’da halkımızın bilmediği hatta tarihçilerin bile birçoğunun haberdar olmadığı tarihi bir hakikati ortaya çıkarttılar. Yakında bu çalışmayı kitap yapacaklar. Bu İstanbul Öğretmen Akademileri’nde öğretmenlerimizin elinden tutulmasıyla gerçekleştirildi. İkinci bir örnek, sanat alanıyla ilgili olarak müzik öğretmenlerimizden birçoğu akademilerde almış oldukları eğitimleri hızlı bir şekilde kendi ilçelerine yansıttılar. İlçelerde ki müzik öğretmenlerini toplayarak, onlara edindikleri tecrübeleri ve bilgileri aktarıp,  okullarında müzik sınıflarının kurulmasını sağladılar. Böylece bir öğretmeni elinden tutulduğunda neler yapacağını güçlü bir şekilde göstermiş oldular.”

Yelkenci, öğretmenler günü, öğretmenler haftası elbette sembolik olmakla beraber, öğretmenlerimizi 365 gün hatırlamamız ve desteklememiz gerektiğinin çocuklarımızın geleceği açısından büyük bir gerçek olarak karşımızda durduğunu kaydetti.

 Bugünkü faaliyetimiz görsel sanatlar alanında resim öğretmenlerimizin ortaya koyduğu eserler olduğunu belirten Yelkenci, “Genellikle birçok etkinlikte öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalar sergilenir. Ama öğretmenler haftasında olduğumuz için bu haftada bu etkinliği öğretmenlerimizin eserlerini sergileyerek gerçekleştiriyoruz. Benim öğretmen olarak büyük zevk aldığım  hususlar var. Bunlardan bir tanesi öğrencilerle beraber olmak, hele ilkokul, ortaokul öğrencileri olduğunda bütün her şeyi unutuyorum. Hatta bütün sıkıntıları unutuyorum. Onlarla hemhal olunca dünyanın en mutlu insanı oluyorum.” dedi.

Öğretmenlik mesleği itibariyle bir eğitimci olarak sanat alanında yapılan etkinliklerde bulunmaktan büyük bir zevk aldığını vurgulayan Yelkenci sözlerine şöyle devam etti:

“Müzik alanında herhangi bir dinleti olabilir, edebiyat alanında herhangi bir şiir programı olabilir veya işte bunun gibi görsel sanatlar alanında bir sergi olabilir. O eserleri sahipleriyle tek tek konuşmak benim için çok büyük mutluluk verici bir hadise olarak gerçekleşiyor. Bugün de burada bunu sizlerle beraber yaşayacak olmaktan dolayı hem mutlu olduğumu hem de heyecanlı olduğumu özellikle belirtmek isterim. Şunu da geçen sene vurgulamıştım, burada tekrar vurgulayarak sözlerimi tamamlamak istiyorum. Eğitim bir bütün; matematik çok önemli, fizik çok önemli, tarih çok önemli ama beden eğitimi dersi, görsel sanatlar dersi, müzik dersi bunlardan daha az önemli değil. Hatta benim anlayışıma göre, bu dersler diğer derslerden çok daha önemlidir çünkü bu dersler öğrencinin alt yapısınıdiri tutacak, onları güçlendirecek dersler. O yüzden her defasında hatta İstanbul’da ilk göreve başladığım zamanlarda okul müdürleriyle yaptığım toplantılarda ilk söylediğim ve altını çizdiğim hususlardan bir tanesi, şimdi söyleyeceğim husus olmuştur. Bu vesileyle burada tekrar ediyorum. Kesinlikle müzik dersinde, beden dersinde, görsel sanatlar dersinde; fizik testi, matematik testi çözdürmeyin. O dersleri sınavlara hazırlık zamanları gibi değerlendirmeyin çünkü çocuğun ruhunu manevi anlamda da beslemek gerekiyor, bu da bir manevi besleme. Bu anlamda sanat alanında beslemezseniz ileride sadece akademik bilgilerle donanmış fakat onları insanlığın faydasına, ve hayrına kullanamayacak, ruhen incelmemiş, ruhen nezaketi yakalamamış insanlar yetiştirirsiniz. Bunların da ülkemizin geleceğine katkılarının istediğimiz seviyede, istediğimiz şekilde olmayacağı açıktır. Bu duygu ve düşüncelerle hem öğretmenler günü vesilesiyle bir hafta boyunca düzenlemiş olduğumuz programlarda emeği geçen başta Müdür Yardımcım ve Şube Müdürüm olmak üzere, okul müdürlerimiz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlerimiz, Öğretmenevi Müdürlerimiz ve o ekipte yer alan diğer bütün arkadaşlarım, bize ev sahipliği yapan güzel Beykoz’umuzun Kıymetli Kaymakamı, İlçe Millî Eğitim Müdürü, değerli meslektaşlarım, burada emeği ve eserleri olan siz değerli meslektaşlarıma büyük bir teşekkürü canı gönülden borç biliyor, öğretmenler günü bu vesileyle oluşturmuş olduğumuz öğretmenler haftanızı kutluyor, mesleğinizde başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da sanatçı olmanın farklılığını dile getirerek, "Matematiği, Türkçe´yi, öğreneceğiz ama müziği, resmi sonradan öğrenemeyiz. O, insanın içinde olacak bir cevherdir. Öğretmenlik de aynı şekildedir. Öğretmen, müzik de yapacak, resim de yapacak, spor yapacak ve sosyal hayata dahil olacak. Bu şekilde olduğu zaman yetiştirdiği gençlere örnek olabilir." ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve beraberindekiler, il genelindeki öğretmenlerin hazırladığı eserler hakkında bilgi alarak, sergiye katılan öğretmenlere katılım belgelerini takdim etti.

27-11-201727-11-201727-11-201727-11-201727-11-201727-11-201727-11-201727-11-201727-11-201727-11-201727-11-2017

 

 

 

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.