İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Vizyonunda İnsan ve Toplum Modeli

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği 2. Uluslararası Eğitimde Yeni Arayışlar Kongresi, "2023 Vizyonunda İnsan ve Toplum Modeli" ana temasıyla 26-28 Ekim 2019 tarihleri arasında yapıldı.
2023 Vizyonunda İnsan ve Toplum Modeli

Her toplum, sahip olduğu moral değerleri en iyi şekilde muhafaza edip zenginleştirerek gelecek nesillere aktarmak ve her çağda ideal bir insan ve toplum tipi ortaya koymak ister. Milletlerin varlık ve bekaları da büyük ölçüde buna bağlıdır. Eğitim felsefesi bakımından ideal insan ve toplum algısı, toplumdan topluma ve dönemden döneme değişse de bu ideali belirleyen temel bazı noktalar vardır. Güven, dürüstlük, çalışkanlık, sevgi, saygı, özveri, dayanışma, ahlak, diğerkâmlık, azim, özgüven, inanç gibi unsurlar, her toplumda ve her zaman diliminde ideal bir insanda olması beklenen özelliklerdir.

2023 Vizyon Belgesi

Millî Eğitim Bakanlığı'mızın bir yıl önce yayımladığı 2023 Vizyon Belgesi, tarihten devraldığımız ideal insan ve toplum tipini günümüz için güncellemek gerektiği gerçeğini felsefi boyutlarıyla ortaya koydu. Bu bağlamda 2023 hedeflerinin ne derece önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. 2023 Eğitim Vizyonu'nda da vurgulandığı gibi gelecek bizlerden hür iradesini ve akli melekelerini zekâsıyla birleştiren, kendi yetenek ve mizacı doğrultusunda çalışan nesiller istemektedir. Böyle ideal bir insan ve toplum modelinin oluşmasında şüphesiz ki entelektüel birikimin merkezinde yer alan üniversitelerin ve toplumun nabzını tutan sivil toplum kuruluşlarının son derece önemli görevleri vardır.

Bu çerçevede, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ile Marmara Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin iş birliği ile 26-28 Ekim 2019 tarihleri arasında 2023 Vizyonunda İnsan ve Toplum Modeli ana temasıyla 2. Uluslararası Eğitimde Yeni Arayışlar Kongresi düzenlendi. Kongrede disiplinler arası bir bakış açısıyla 2023 vizyonu irdelendi, 2023 Türkiye'sinde beklenen maddi ve manevi dönüşüm, ideal insan ve toplum modeli ortaya kondu. Marmara Üniversitesi Bağlarbaşı Kampüsü Kongre Merkezi'ndeki kongreye eğitim ve toplum bilimleri alanında önemli uzman ve değerli bilim insanları katıldı.

Eğitim Alanının Her Boyutu

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürümüz Sayın Prof. Ahmet Emre Bilgili, kongrenin açılışında "Özel Yetenekli Çocukların Eğitim Modelleri" konulu bir konuşma yaptı.

Oturumlar yanında çalıştayların yer aldığı kongrede Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde materyal tasarımında yöntem ve yaklaşımlar ele alındı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü'müzü temsilen Şube Müdürümüz Sayın Fatma Şengül'ün katıldığı kongrede, teknoloji, psikoloji, matematik, fen bilimleri, müzik gibi eğitimin çeşitli alanlarında ülkelerindeki farklı uygulama ve tecrübeler de paylaşıldı.

İki gün süren kongrede, çocuklarda yaratıcılık becerisi, hayal gücü ve merak duygusunu geliştiren modeller, zekâ oyunları, erken çocukluk eğitimi, okuma kültürü, görsel okuma, öğretim programları, yabancı dil eğitimi, öğretmenlerin mesleki gelişimi, eğitimde sanal ortam uygulamaları, eğitim tarihi, süreli çocuk yayınları, okul mutluluğu, STEM uygulamaları, rehberlik, 21. yüzyıl becerileri, bilim tarihi ve bilim fuarları başta olmak üzere eğitim alanının hemen her boyutu ile ilgili akademik sunumlar yapıldı.

31-10-201931-10-201931-10-201931-10-2019

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.