İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Vizyon Hedef Projelerle İstanbul

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda hazırlanan projelere ilişkin bilgilerin paylaşıldığı toplantılar düzenliyor.
2023 Vizyon Hedef Projelerle İstanbul

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Vizyon Toplantıları, Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Saat 10.00’da başlayan ilk toplantıya İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı, Millî Eğitim Müdür Yardımcılarımız,  temel eğitim, inşaat ve destek şubesi birim yöneticileri, Anadolu yakası resmi anaokulu, ilkokul, ortaokul kurum müdürleri katıldı.

Eğitim-Öğretimdeki Atılım ve Şahlanış Stratejimiz

İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı, eğitimle ilgili problemleri ve nitelikli uygulamaları birlikte değerlendireceklerini belirtti. Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda çalışmanın değerine dikkat çekti. Bakanlığımızın vizyon belgesinin öğrenci, ebeveyn, öğretmen ve okul gibi dört temel sütuna dayanmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Çağın yeni becerileri doğrultusunda çok yeni eğitim tasarımlarının gündeme geleceğini ifade eden Yazıcı, öğrenci/öğretmen sağlığından okul dergilerine, değerler eğitiminden bilim olimpiyatlarına, Fuat Sezgin Yılından yönetici akademilerine kadar uygulamaya geçirilecek çok yönlü çalışmalar üzerinde durdu.

Eğitimde Koro Harekâtı Başlatacağız

 Temel eğitim okullarımızda Türkçe ve Matematik alanındaki akademik başarıyı artıracak çalışmaların kritik önemde olduğunu vurgulayan Yazıcı, destek kursları ve egzersiz çalışmalarıyla çocuklarımızı desteklemek gerektiğini ifade ederek; “Çocuklarımızın sporla, sanatla, kültürle, müzikle çok yönlü olarak buluşmalarına destek olmalıyız. Eğitimde bir koro harekâtı başlatmak istiyoruz.” dedi.

Eylem planlarını farklı ve yenilikçi uygulamalarla hayata geçirmek istediklerini dile getiren Yazıcı, temel eğitimde riskleri önlemenin ve öğrenmeye açık olmanın önemine değindi. Okul öncesi eğitimin üç yıl içinde zorunlu olacağını belirterek çok yönlü çalışmaların hayata geçirileceğini vurguladı. Öğrencilerin seçmeli dersleri başta olmak üzere vizyon belgesinde üzerinde durulan tasarıma dikkat çekti. Bu bağlamda şunları kaydetti:

“Çok yönlü olarak sürdürülen çalışmalarda her okulumuzun kendine özgü, öğrencilerin bilimsel tutumlarını ve meraklarını geliştiren, sanata yatkınlıklarını destekleyen, sportif yetenekleri geliştirmeyi hedefleyen projeleri olacaktır. Ya da okullarımız bu yöndeki projelerimize katılacaktır. Mutlaka üçüncü sınıfa gelmiş olan tüm öğrencilerimizin tanılamasını sağlayalım. Bu öğrencilerimiz, velilerimiz ve ülkemizin geleceği için gerçekten çok önemli. Bu konuda her üçüncü sınıf öğrencimizin yetenek taramasından geçmesi için hepimizin özel bir gayret göstermesi gerekiyor. Her çocuğumuz bu taramadan geçmeli. Bununla ilgili sorunlarınız varsa, ilçe yöneticilerinizde mutlaka destek isteyin.

İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara

Eğitimde yürüttüğümüz iyi örnekler özgün uygulamalar şeklinde devam edecek. Ara sınıflarda okuma yazma bilmeyen öğrencilere dokunacağımız projeler, özel eğitimde aylık farkındalık etkinlikleri, kaynaştırma çalışmalarımız sürecek. Okullarımızda her öğrencimizin mutlaka bir spor, sanat ve müzik alanında karşılık bulacağı, kendini yetiştireceği kurs ve etkinlik merkezi oluşturacağız. Her öğrencinin başarı hikâyesi yazabileceği farklı alanlar açmaya çalışacağız. Her öğrencinin öğrenme hızının, türünün, kapasitesinin birbirinden farklı olduğuna inanarak, çocuklarımızı bu bağlamda çok yönlü yetiştirmeye gayret edeceğiz.”

Millî Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği Ölçme Değerlendirme Merkezleri’nden birinin İstanbul’da kurulduğunu belirten Yazıcı, süreç odaklı çalışmaların çok yönlü olarak uygulanacağını ifade etti. Ayrıca ölçme değerlendirme çerçevesinde e-portfolyo sisteminin getirdiğini yeniliklere dikkat çekti.

Yeni Projeler Hayata Geçirilecek

 İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı, sosyal, kültürel, sportif;  akademik, değerler eğitimi ile mesleki ve teknik eğitim odaklı olmak üzere bir dizi yeni proje başlatacaklarını anlattı. Öğretmen akademilerinin daha etkin ve farklı bir yapıya dönüştürüleceğini çeşitli örnekler üzerinden anlattı. Mesleki teknik eğitimde, Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine, beceri atölyelerinden artırılmış gerçeklere kadar vizyonun getirdiği yeniliklere dikkat çekti.

Öğretmen odalarında mutlaka bir öğretmen/eğitim kitaplığının bulunması gerektiğini belirten Yazıcı, öğrencilerin süreli yayınlarla buluşturulmasının önemine değindi. Bu çerçevede okul kütüphanelerinin okul gelişim planı çerçevesinde niteliğini artıracak stratejiler oluşturulması gerektiğini hatırlattı.

Paydaş kurumlarla vizyonumuz doğrultusunda bütünleşik uygulamalara hız kazandırmak gerektiğine dikkat çeken Yazıcı, okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan ortaöğretime, özel eğitimden hayat boyu öğrenmeye, mesleki eğitimden din öğretimine yaptıkları çalışmaların hepsini farklı boyutlara taşıyacaklarına dikkati çekerek;

“Millî Eğitim Bakanlığımızın eğitim-öğretimdeki atılım ve şahlanış stratejisinin yol haritasını oluşturan 2023 Vizyonu’nun önemine ve ortaya koyduğu hedeflerle ulaşmak çok önemli.  Uzun soluklu bir çalışmayı gerektiren bu hedeflere ulaşmak için, hazırlıklarımızı belli bir aşamaya getirdik. Bugün sizlere bu çerçevede bilgiler vermeyi amaçladık. Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen çalışmalar ve oluşturulan eylem planı netleşti. Önümüzdeki günlerden itibaren hayata geçirilecek projelerimize ilişkin öneri ve katkılarınızı bekliyoruz” dedi.

Toplantının öğleden önceki kısmı, 2023 Vizyonu doğrultusunda İstanbul’da hayata geçirilecek projelerin bilgilendirme sunumlarına dair soru-cevapların ardından sona erdi.

31-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-2018

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.