İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Vizyon Belgesinde Yabancı Dil Eğitimi

Sabahattin Zaim Üniversitesi Abdullah Tivnikli Toplantı Salonu'nda "2023 Eğitim Vizyonunda Yabancı Dil Eğitiminde İstendik Davranışlar" konulu bir panel düzenlendi.
2023 Vizyon Belgesinde Yabancı Dil Eğitimi

Türkiye'de İngilizce dil eğitimi temel eğitimden ortaöğretimin sonuna kadar yaklaşık olarak 1200 saat verilmektedir.  FATİH Projesi kapsamında her sınıfa akıllı tahta ve teknolojik donanıma sahip çeşitli ekipmanlar yerleştirildi. Ayrıca son yıllarda İngilizce branşına önemli kontenjanlar ayrılarak öğretmen ataması gerçekleştirildi. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen dil eğitiminde istenilen seviyelere ulaşılamamıştır. Ülkemizde İngilizce dil öğretimi konusunda yapılan bir araştırma sonucuna göre; English First tarafından geliştirilen İngilizce Yeterlilik Endeksi (EPI) Türkiye'yi 60 ülke  arasında 41. sıraya  yerleştirmektedir.

2023 Eğitim Vizyonunda İngilizce Öğretimi

2023 Eğitim Vizyon Belgesi incelendiğinde, Millî Eğitim Bakanlığı'mızın dil eğitiminde yaşanan aksaklıkları tespit ettiği görülür. 2023 Eğitim Vizyonu'nda yer alan hedeflerden bazıları şunlardır:  Öğretmenlerin alan metodolojisine hâkim olmalarının yanı sıra dijital kaynakları kullanmalarına yönelik imkânlar sağlanacaktır. Bakanlık tarafından dil öğretim standartlarını ve sınıf içi uygulamalar ile öğretmen yeterliklerini belirlemeye yönelik çalışmalar yapılacaktır. Yabancı dil öğretmenlerine yaşam boyu öğrenme felsefesi doğrultusunda çevrim içi ve yüz yüze eğitimler verilecek, öğrencilerin günlük hayata uygun şekilde konuşabileceği çağdaş yöntemlerle temel becerileri geliştirilecek, ana dili İngilizce olan öğretmenlerle çalışmaları sağlanacaktır.Bu çerçevedeki öngörüler Sabahattin Zaim Üniversitesi Abdullah Tivnikli Toplantı Salonu'nda  akademisyen, öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı bir panelde ele alındı. "2023 Eğitim Vizyonunda  Yabancı Dil Eğitiminde İstendik Davranışlar" konulu Panelden önce İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl yapılacak faaliyetler, materyal tanıtımı ve bu kapsamda geçen yıl yapılan çalışmalar anlatıldı. Yabancı dil öğretiminde 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında yapılan çalışmalarla Kendine İnan ve Sadece Konuş Projesi tanıtıldı.

Kendine İnan ve Sadece Konuş

İl Millî Eğitim Müdürlüğü'müzün Kendine İnan ve Sadece Konuş Projesi, Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonundaki hedeflerle son derece uyumludur. Zira projemiz Millî Eğitim Bakanlığımızın müfredatı ile uyumlu materyal geliştirerek, öğrencilerimizin sınıf dışı teknolojiden yararlanmalarını sağlayarak yeni bir sistem tasarladı. 2023 Vizyonunda belirtildiği üzere öğretmenlerimiz uzman kişilerden oluşan kadro tarafından iletişimsel dil öğretimi yöntemi ile desteklendi. Panelde Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İbrahim Güney, Elt Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Emrah Görgülü, Küçükçekmece Kaymakamı Sayın Turan Bedirhanoğlu,  İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Levent Özil, Küçükçekmece İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Ramazan Aşcı konuştu.

25-10-201925-10-201925-10-201925-10-201925-10-2019

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.