İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu Mesleki ve Teknik Eğitim Hedefleri

2023 Eğitim Vizyonu mesleki ve teknik eğitim hedefleri doğrultusunda bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
2023 Eğitim Vizyonu Mesleki ve Teknik Eğitim Hedefleri

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesine bağlı resmi mesleki ve teknik eğitim okul/kurum müdürleri ile organize sanayi bölgeleri içinde ve dışında teşvik kapsamında kurulan Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri ve mesleki ve teknik eğitimden sorumlu ilçe şube müdürleri bir araya geldi.

Toplantı, Millî Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunda yer alanmesleki ve teknik eğitim hedefleri doğrultusunda bilgilendirme ve değerlendirme çerçevesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi Dış Ticaret Kompleksi Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Recep Altın, Daire Başkanı Sayın İsmail Güler, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılarımız Sayın Serkan Gür ve Sayın Zekine Dayıoğlu katıldı.

Projeler, Patent, Faydalı Model ve Tasarım

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Serkan Gür başkanlığındaki toplantıda Millî Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu mesleki ve teknik eğitim şubesi projeleri ilişkilendirme tablosu paylaşıldı. Öğretmen eğitimleri, Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli, Meet Kap, Atölye Buluşmaları ve Üreten Okullar projeleri verileri değerlendirildi. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilecek olan Mesleki ve Teknik Eğitim Mükemmeliyet Merkezi hakkında bilgi verildi. Bakanlığımızın 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılını "Patent, Faydalı Model ve Tasarım" yılı ilan etmesinin ardından mesleki eğitim okul/kurumlarımızdaki öğretmenlere yönelik başlatılan eğitimler hakkında veriler paylaşıldı. Ayrıca Adım Patent firmasından Sayın Seval Yılmaz müdürlerimize bilgiler verdi.

Millî Eğitim Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası arasında imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamındaki okullara yönelik olarak özel gündemle devam edilen toplantıda Protokol Yürütme Kurulu, Protokol Yürütme Kurulu İl Koordinatörlüğü ve Protokol Danışma Kurulu işleyişleri hakkında bilgi verildi. 

26-12-201926-12-201926-12-2019

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.