İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu Mesajı

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı,  bir yıl önce açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde bir mesaj yayımladı.
2023 Eğitim Vizyonu Mesajı

Türkiye'nin, yeni yönetim sistemiyle birlikte her alanda yeni bir döneme girmesinin ardından Millî Eğitim Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesini açıkladı. Öğrenci, ebeveyn, öğretmen ve okul olmak üzere dört temel sütuna dayanan Vizyon Belgesi, aynı zamanda ülkemizin eğitim öğretimdeki atılım stratejisi. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ülkemizin önünde yeni ufuklar açan 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde ortaya koyduğu irade, yol haritasını hayata geçirmenin bir millet ödevi olduğunu göstermektedir.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bir yılını dolduran 2023 Eğitim Vizyonu perspektifiyle bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, ahlaklı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.  Bilim ve kültür temelli, beceri ve ahlak eksenli, yerli, millî ve aynı zamanda evrensel vizyonlu olarak belirlenen bu hedeflere ulaşabilmek için gelişim yolculuğumuz planlı bir şekilde devam ediyor.

Çocuklarımızı ilgilendiren tüm alanlarda ortak iyilere ulaşmak için umut verici adımlar atmayı sürdürüyoruz. Erken çocukluk eğitiminden ortaöğretime, mesleki teknik eğitimden kültürel mirasımıza, öğretmenlerimizin mesleki gelişiminden temel eğitime uzanan kapsayıcılıkta bir dizi projeyi hayata geçirdik. 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesindeki ilham verici, farkındalık yaratıcı etkinlikler içeren projelerimiz ve yeni etkinliklerimiz tam manasıyla bir koro hareketi oluşturmayı başardı.

İnsanı ontolojik birlik ve bütünlüğü içinde yeniden ele alan 2023 Eğitim Vizyonu, sadece uygulamaya dönük hedefleriyle değil, aynı zamanda felsefi teklifiyle çok değerli. Zira eğitim ekosistemlerinde sağlanan büyük dönüşümlerin altında hep bütünlüklü bir felsefi yaklaşım yer alır. Hakikatin bütünlüğüne saygı duyan 2023 Eğitim Vizyonu'nun, 21. yüzyıla dair eğitim önerisinin çift kanatlı bir okumaya dayanması sebepsiz değildir. Bu bakımdan Sayın Bakanı'mızın geçmişten geleceğe köprüler kuran, merkezine insanı alan kavramsal çerçeveleri ve felsefi yaklaşımlarıyla şekillenen eğitim liderliğine hepimiz teşekkür borçluyuz.

2023 Eğitim Vizyonu, eğitimi çocuklarımızı her anlamda muvaffak kılmanın yanı sıra insanlığa hizmet etmek suretiyle evrensel medeniyete katkı sağlamak olarak görüyor. İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında ülke ölçekli pilotlamalar ve tasarımı biten eylemlerin uygulamaları gerçekleştirilecek. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ise ana hedefler altında sıralanan eylemlerin tümü hayata geçirilecek ve bazı eylemlerin etki analizleri yapılacak. Bizler çocuklarımızı ilgilendiren bütün alanlarda 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda mutlu yarınlara ulaşmak için hep beraber çalışıyoruz.

Sorumluluk duygusuyla, azimle, kararlılıkla ve iyi uygulamaların doğuşuna kaynaklık eden heyecanımızla her bir çocuğumuzun değerine değer, mutluluğuna mutluluk katmaya devam edeceğiz. Eğitimle ilgili bütüncül bir felsefeyi yansıtan 2023 Eğitim Vizyonu'nun tüm hedeflerini birlikte gerçekleştirebilmek umuduyla.

 

 Levent YAZICI

 İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.