İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 DOĞA TAKVİMİ YAYIMLANDI

İstanbul Öğretmen Akademileri, Doğa ve Fen Akademisi eğitimlerinin ve saha çalışmalarının sonunda bir takvim yayımladı.
2023 DOĞA TAKVİMİ YAYIMLANDI

Doğa ve Fen Akademisi, 2022 yılında, dünyada ve ülkemizde iklim değişikliği kaynaklı gelişmeleri takip ederken bu gelişmelerin öğretmenlerimizde ve dolaylı olarak da öğrencilerimizde farkındalık yaratması amacıyla yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur.

Ülkemizde ve dünyada giderek daha da önemli hale gelen doğa bilincini ve doğa koruma fikrini öğretmenlerin daha çok benimseyebilmesi ve devam eden süreçte, öğrencilerine bu bilgileri aktarabilmeleri için birer doğa gönüllüsü veya doğanın farkında yeni bir nesil yetiştirmelerini hedef olarak belirlendi.

Yeni neslin doğa bilinci ile büyümesi kuşkusuz ki, doğamızı olumlu yönde değiştirecektir. Tertemiz ve gelişmiş bir Türkiye olarak; yaşanabilir bir dünyanın önde gelen mimarları arasında yer alan, çevre duyarlılığı gelişmiş, sıfır atık anlayışını hayat felsefesi yapmış, gelecek nesillerin yetişeceği doğa dostu okullar hazırlandı. Doğa bilincinin yaygınlaştırılması ve yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline getirilmesi için okullarımızda; daha yeşil, daha doğa dostu ve çöp üretmeyen, atıktan sanata gibi değişimlerin yaşandığı merkezler oluşturmaya çalışıldı. Öğretmenlerimizin çevreyi yaşanabilir ve sürdürülebilir kılmadaki vazgeçilmez rollerinin, öğrencilerin çok daha üst noktalara ulaşmasını sağlayacağı bilincinden hareketle çalışmalar sürdürüyor.

Hazırlanan "Doğa Takvimi"nde doğanın önemini anlamamıza yardımcı olacak, faydalı ve şaşırtıcı bilgiler yer alıyor. Takvimde yer alan bilgi metinleri; doğa takvimi danışmanı Prof. Dr. İdris Oğurlu tarafından incelenerek eklenmiştir. Takvimi hazırlarken yararlandığımız kaynaklar da karekod olarak eklenmiştir.

Bu vesile ile Doğa ve Fen Akademisine yıl boyunca katkı sunan ve Doğa Takvimi'nin hazırlanmasında emeği geçen akademisyenlere, alan uzmanlarına teşekkür ederiz.


takvime ulaşmak için tıklayınız.

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.