İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 ASTRONOMİ TAKVİMİ YAYIMLANDI

İstanbul Öğretmen Akademileri Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi; eğitimlerinin ve saha çalışmalarının sonunda  bir takvim yayımlandı.
2023 ASTRONOMİ TAKVİMİ YAYIMLANDI

İstanbul Öğretmen Akademileri Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi; 2022 yılında tüm dünyada ve ülkemizde Astronomi ve Uzay Bilimleri alanındaki gelişmeleri takip ederken bu gelişmelerin öğretmenlerimizde ve dolaylı olarak öğrencilerimizde farkındalık yaratmak amacıyla "Okuldan Uzaya" Projesi başta olmak üzere yüz yüze ve çevrimiçi çeşitli faaliyetlerde bulundu.

Türkiye Uzay Ajansı ve Milli Uzay Programında ''Uzay Farkındalığı ve İnsan Kaynağının Geliştirilmesi'' ile Milli Uzay Programı ve uzay sanayisinin ihtiyaç duyacağı nitelikli insan kaynağını geliştirmek, insan kaynağımızın beyin göçü yolu ile kaybını engellemek, çocukların ve gençlerin uzaya ilgisini arttırmak, onları bu alanda meslek seçmeye teşvik etmek, eğitmenleri gerekli bilgilerle donatmak hedeflenmektedir.'' Buradan hareketle sahada görev yapan eğitimin mimarı öğretmenlerimizin önemine vurgu yapılmaktadır.

2020 yılından bu yana alana katkı sağlayan "Astronomi Takvimi"nin bu yılki teması uydumuz AY. Cumhuriyetimizin 100. Yıl hedefleri içerisinde yer alan ve  Türkiye Uzay Ajansımızın  2023 Ay misyonu göz önünde bulundurularak belirlenen temada uydumuz Ay tüm özellikleri ile ele alınıyor. Görseller ve bilgi metinleri İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Dr. Hikmet Çakmak tarafından hazırlandı.  Takvimde Astronomi ve Uzay Bilimleri konusunda öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere eğitim ve öğretimin tüm paydaşları için ve 7'den 70'e gökyüzüne merak duyan herkese faydalı olabilecek etkinlikler, linkler yer alıyor. Takvim kapağında yer alan Ay fotoğrafı da bir öğretmenimize ait.

2022 Astronomi Takviminde; TÜBİTAK TUG tarafından, başta çocuklar ve gençler olmak üzere, tüm gökbilim meraklıları için hazırlanmış ve alanda referans  kabul edilen "2023 Gök Olayları Yıllığı" karekod olarak paylaşıldı.

Bu vesile ile Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisine yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmalara katkılarından dolayı emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz.

2023 Astronomi Takvimi'ne ulaşmak için tıklayınız.

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.