İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI" BAĞLARBAŞI KONGRE ve KÜLTÜR MERKEZİ'NDE DÜZENLENDİ

"2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı" İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür'ün katılımıyla Anadolu Yakası'nda bulunan 14 ilçenin okul müdürü ile düzenlendi.


Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programa; Vali Gül ve İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür'ün yanı sıra; Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Anadolu Yakası'ndaki okulların müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan programda Vali Gül, okul müdürlerinden gelen personel ve öğretmen talebi, güvenlik, ulaşım konularındaki taleplerini dinleyerek not aldı.

 

"Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında 1 milyon lisanslı öğrencimiz olacak"

 

İlimizdeki okullarda yürütülecek çalışmalara değinen Vali Gül, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal aktivitelere yönlendirilmek için dört konuda çalışmalarımız olacak. İlk olarak bütün okullarımızda okul spor kulüpleri kuracağız. Yaklaşık 40 branşta çocuklarımızın hangisine ilgili duyuyorsa lisans çıkaracağız. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında 1 milyon lisanslı öğrencimiz olacak. İkinci olarak uygun şartları olan okullarımızda müzik sınıfları oluşturmak istiyoruz. Çocuklarımızın bir enstrüman çalabileceği bir eğitim sisteminin olmasını istiyoruz. Üçüncü olarak kütüphanelerdeki kitaplarımızın okunmasını istiyoruz. Son olarak okul meclisleri oluşturacağız. İsteğimiz gençlerimizin ve çocuklarımızın karar süreçlerine katılması. Bu meclisler, sosyal ve kültürel faaliyetler olan, çocukların duyarlılıklarını artıran ve karar mekanizmasına katılımı sağlayan bir sistem şeklinde olacak. Bu sayede devamsızlığın azaldığı ve veli ile okul arasındaki bağın güçlendiği bir sistemin olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, toplantıda yaptığı konuşmasında, bir eğitim sevdalısı olarak İstanbul Valisi Gül'ün toplantıya öncülük ve başkanlık etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

"...bir nesli ancak okullarımızla, ruhlar mimarı öğretmenlerimizle inşa edebiliriz."

 

Müdür Yentür, toplantıya ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e de teşekkürlerini sundu. Yentür toplantıdaki açıklamasında, Cumhurbaşkanımızın eğitimde 'Türkiye Yüzyılı' hedeflerine değinerek, "Çocuklarımızı eğitimle millî, manevi, insani, ahlaki ve vicdani değerlerle yetiştirerek çağdaş dünyayı okuyabilen bilime sevdalı, kültüre duyarlı, meraklı, dürüst, gayretli bir nesli ancak okullarımızla, ruhlar mimarı öğretmenlerimizle inşa edebiliriz." dedi.

 

Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, tüm katkıda bulunanlara teşekkür ederek, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

 

Toplantı, yapılan istişareler ile tamamlandı.

10-09-202310-09-202310-09-202310-09-202310-09-2023

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.