İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 ASTRONOMİ TAKVİMİ YAYIMLANDI

İstanbul Öğretmen Akademileri Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi; eğitimlerinin ve saha çalışmalarının sonunda  bir takvim yayımladı.
2022 ASTRONOMİ TAKVİMİ YAYIMLANDI

İstanbul Öğretmen Akademileri Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi; 2021 yılında tüm dünyada ve ülkemizde Astronomi ve Uzay Bilimleri alanındaki gelişmeleri takip ederken bu gelişmelerin öğretmenlerimizde dolaylı olarak da öğrencilerimizde farkındalık yaratmak amacıyla yüz yüze ve çevrim içi çeşitli faaliyetlerde bulundu.

Türkiye Uzay Ajansı ve Milli Uzay Programında ''Uzay Farkındalığı ve İnsan Kaynağının Geliştirilmesi'' ile Milli Uzay Programı ve uzay sanayisinin ihtiyaç duyacağı nitelikli insan kaynağını geliştirmek, insan kaynağımızın beyin göçü yolu ile kaybını engellemek, çocukların ve gençlerin uzaya ilgisini arttırmak, onları bu alanda meslek seçmeye teşvik etmek, eğitmenleri gerekli bilgilerle donatmak hedeflenmektedir.'' Buradan hareketle sahada görev yapan eğitimin mimarı öğretmenlerimizin önemine vurgu yapılmaktadır.

Hazırlanan "Astronomi Takvimi"nin teması Güneş sistemimiz. Takvimde Güneş sistemini oluşturan unsurlar yer alıyor. Görseller ve bilgi metinleri İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Dr. Hikmet Çakmak tarafından hazırlandı. Takvimde Astronomi ve Uzay Bilimleri konusunda öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere eğitim ve öğretimin tüm paydaşları için ve 7'den 70'e gökyüzüne merak duyan herkese faydalı olabilecek etkinlikler, linkler yer alıyor. Uygulamaların listelenmesi ve paylaşılması İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Arş. Gör. Süleyman Fişek tarafından gerçekleştirildi.

2022 Astronomi Takviminde; TÜBİTAK TUG tarafından, başta çocuklar olmak üzere, tüm gökbilim meraklıları için hazırlanmış ve alanda referans olarak kabul edilen "2022 Gök Olayları Yıllığı" ile yine TÜBİTAK TUG tarafından hazırlanmış olan ve bir başucu kitabı niteliğindeki "Gökyüzünü Tanıyalım" karekod olarak paylaşıldı. Her iki çalışmanın takvimde yer almasında ve "Ay'ın Halleri"nin aylar ve günlere işlenmesinde TÜBİTAK TUG başuzmanı Dr. Tuncay Özışık önemli katkılarda bulundu.

Bu vesile ile Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisine yıl boyunca gerçekleştirilen tüm çalışmalara katkılarından dolayı "2022 Astronomi Takvimi"mizin hazırlanmasında emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz.

2022 Astronomi Takvimini görmek için tıklayınız.

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.