İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 Astronomi Takvimi

Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi kapsamındaki çalışmalar astronomi takvimi ile bir adım ileriye taşındı.
2021 Astronomi Takvimi

İstanbul Öğretmen Akademileri bünyesinde 2023 Eğitim Vizyonu ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi bir astronomi takvimi hazırladı.  Takvim, ülkemizin farklı üniversitelerinde bilim tarihi ile astronomi ve uzay bilimleri alanlarında çalışmalar yapan akademisyenlerimizle, TÜBİTAK ve gökyüzü fotoğrafçılığı ile ilgilenen amatör astronomlarımızın desteği ile hazırlandı.

Bilime Sevdalı, Kültüre Meraklı Bireyler

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, ortak akıl yaratmayı her zaman önemsediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Öğretmen Akademilerimiz gelişimini sürdürüyor. Türkiye ve dünya değişirken öğretmenliğin biraz da ufuk çizmek, hedef ve ideal ittihaz ettirmek olduğunun bilinciyle geniş bir perspektifle şekillenen çalışmalarımız artıyor.  İşte bu fikirle doğdu astronomi takvimi. 2021 yılıyla birlikte başladık. Akademilerimizin yoğun mesaisiyle ortaya çıkan bu çalışmanın, astronomi ve uzay bilimleri merakını sürekli besleyen, bilime sevdalı, kültüre meraklı bireyler yetiştirmemiz için faydalı olmasını diliyorum."

Zengin bir içeriğe sahip olan astronomi takvimi dijital ortamda kullanmaya elverişli olacak şekilde düzenlendi.  Kapak, 2021 göktaşı yağmurları, resmî tatil günlerini gösterir tablo, katkıda bulunanlar, Astronomi Akademisi etkinliklerinden kesitler, gök atlası görseller, 2021 12 aylık görsel tema takvim bölümleri ve arka kapak görseli olmak üzere 18 sayfadan oluşan takvim, astronomi ve uzay bilimlerine ilgiyi artıracak nitelikte.

2021 Astronomi Takvimi için tıklayınız.

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.