İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 EĞTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM SONU MESAJI

İl Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı ikinci dönemin sona ermesi vesilesiyle bir mesaj yayınladı. 
2021-2022 EĞTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM SONU MESAJI

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılını sınıflarımızda çocuklarımızla göz göze gelmenin mutluluğunu yaşayarak hep birlikte tamamlamış bulunuyoruz. Bu dönemde ortaya çıkabilecek her türlü yeni durumda öğretmen, öğrenci ve velilerimizin üstün gayretleri, fedakârlıkları ve iş birlikleriyle ne denli büyük işlerin üstesinden gelinebileceğini bir kez daha gördük.

Çocuklarımız çalışmalarının ve gayretlerinin neticesini bugün alacaklar. Her çocuğumuzun elinden gelenin en iyisini yapma çabası içerisinde olduğuna inancımız tam. Bu süreci başarıyla yürüten başta öğretmen arkadaşlarım olmak üzere velilerimiz, öğrencilerimiz, okul personellerimiz ve yöneticilerimize müteşekkirim.

 

Sevgili çocuklar,

 

Uzun soluklu bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Okulda pek çok bilgi ve beceri edindiniz, karnelerinizi aldınız. Göstermiş olduğunuz gayret ve çalışmaların neticesi olan karnelerinizi alırken heyecanınızı ben de sizinle paylaşıyorum. Unutmayınız ki, aldığınız karne tüm potansiyelinizin ve özelliklerinizin bir yansıması değildir, sadece araçtır. Önemli olan yarınlara hazırlandığınız bu günlerde eksiklerinizi görmeniz, çalışmaya devam etmeniz ve kendinizi keşfetmekten asla vazgeçmemenizdir. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Bu bakımdan okulda öğrendiklerinizin üstüne tatilde yeni bilgi ve beceriler ekleyerek öğrenme yolculuğunuzu çeşitlendirerek sürdürmeniz gerekiyor.

Şunun farkındayım elbet; çok çalıştınız, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Tatilinizi dinlenerek geçiriniz ancak sağlınız için belirlenen kurallara hassasiyetle uyunuz. Ayrıca dinlenmenin, hiçbir şey yapmamak demek olmadığını unutmayınız.  Sizler, ülkemizin yarınlarısınız, geleceğe sizler yön vereceksiniz. Güçlü yarınlarımız için kitap ve diğer kaynaklarla kendinizi geliştirmeniz büyük önem taşıyor. Bu yüzden tatilde daha çok okuyun.

Salgın sürecinde oluşan bazı eksiklerinizi telafi etmek için Bakanlığımızın başlattığı "Yaz Okulu" ve "Destekleme ve Yetiştirme Kursları" programı kapsamında geniş bir çerçevede ve çeşitlilikte planlanan ve kolaylıkla ulaşabileceğiniz bilim ve sanat merkezlerinde de hem bilim hem de sanat alanında katılabileceğiniz programların olduğunu hatırlatmak isterim. Öğrenmeyi eğlenceli hale getiren bu programlarla severek öğrenmeyi ilke edinerek ilgi alanlarınızın kapısını çalın, buna göre kendinizi geliştirin. Kişisel ve sosyal gelişim ancak bunlar sayesinde tamamlanır. Ayrıca not kaygısı olmadan öğrenmenin zevkine varmak çok değerlidir.

 

Değerli meslektaşlarım,

 

Salgın tedbirlerine uyarak ara vermeden yüz yüze devam ettiğimiz eğitim öğretim yılı boyunca umudumuz çocuklarımız için gösterdiğiniz özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu süreçte çocuklarımız için sergilediğiniz fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir.

Geçmiş yılların süreçlerini dikkate alarak eğitim hedeflerimizde özgün ve yeni planlamalara hep birlikte ilerliyoruz. Gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, kültürümüzü, tarihimizi, bizi biz yapan değerlerimizi, bilimsel ve sanatsal çalışmaları sizlerin öncülüğünde aktarabileceğimizin farkındayız. Sizlerin bu doğrultudaki çabasını gördükçe; doğru yolda, doğru adımlar attığımıza yine ve yeniden emin oluyoruz.

Toplumları zamanı yakalayan değer ve donatılarla tanıştırma noktasında sizler, başat rol oynuyorsunuz. Eğitime geniş alanlar kazandırmak, özgün yönelişler sunmak ve farklı teknikler kullanarak hedeflerimizi daima daha yukarılara taşımak ancak sizlerle mümkün olabilir. Mesuliyet duygusuyla, azimle, kararlılıkla ve iyi uygulamaların doğuşuna kaynaklık eden heyecanımızla birlikte çocuklarımıza birlikte ilham vermeye devam edeceğiz.

Eğitimin öznesi siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Biliyorsunuz Bakanlığımız, dünyanın imrendiği en önemli bilişim ağlarından biri olan EBA'nın yanına ÖBA'yı yani öğretmenler arası etkileşimi sağlayacak, sizlerin öğrenmesini sürekli kılacak bir dijital ortam oluşturdu. Tatil döneminde bu platformdan mesleki ve kişisel gelişiminize katkı sunacak seminerlere katılacaksınız. Bu platformdan alacağınız çok iyi çıktıların kendinize ve mesleğinize çok yönlü katkı sağlamasını diliyorum.

Koşullar ne olursa olsun, çalışmalarımızı her geçen gün daha da ileriye götürmenin çabası içindeyiz. Yol alırken karşılaştığımız zorlukların bizi daha güçlü kıldığına inanarak istikbale ve umuda yelken açan öğrencilerimizle mutlu ve güçlü yarınların ülkesini birlikte inşa edeceğiz. Bilgiye sağlam ve hızlı adımlarla ulaşmanın kanallarını keşfederek; eğitimi, teknolojik enstrümanlarla besleyip hep birlikte büyüteceğiz.

 

Saygıdeğer veliler,

 

Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve en iyi şekilde yetişmeleri hepimizin ortak hedefi. Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız; onlar için ne kadar çok çalışsak da azdır. Sizlerin de bu bilinçle her zaman olduğu gibi tedbirlerle yüz yüze eğitime devam ettiğimiz süreçte çocuklarınızın eğitimi için bizlerle birlikte çalıştığınızı yakından biliyoruz. Doğrusu bundan dolayı mutlu olduk.

Yaz tatili, çocukların zorunlu öğretim programları yerine kendi istek ve tercihleri doğrultusunda öğrenmeyi yeniden keşfedeceği eğlenceli bir dönem olabilir. Bu çerçevede yaz tatilinin çocuğumuzun günlük hayatını nasıl etkilediğine dikkat etmek zorundayız. Millî Eğitim Bakanlığımız çocuklarımızın eğitim öğretim eksiklerini telafi etmek, yaz aylarını daha keyifli ve motivasyon içerisinde geçirmelerini sağlamak için "Yaz Okulu" programını hayata geçirdi.  Öğrencilerimiz, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okullarımıza başvurabilecek. Program kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetlerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tedbirler alınarak gerçekleştirilecek.

Bunun yanında çocuklarımızı hayata hazırlamak, daha da önemlisi tatilden kaynaklanan öğrenme kaybını azaltmak gerekiyor. Unutmayalım ki, çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz nitelikli serbest zamanlar, onlara göstereceğiniz ilgi çok değerli. Onların kendi ilgileri doğrultusunda sanatsal ve bedensel becerilerini geliştirmeleri diğer akademik alanlara daha yoğun bir ilgiyle bağlanmalarını beraberinde getirmektedir. Sizlerin, bu süreçte daima yanımızda olacağınız inancıyla bu tatil döneminde yüzünden gülücükler eksik olmayan çocuklarınızla, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılını tamamladığımız bugünde, sevgili öğrencilerimizi, değerli meslektaşlarımı ve saygıdeğer velilerimizi kutluyor, tüm eğitim camiamıza iyi tatiller diliyorum.

                                                                                                             Levent YAZICI

 

                                                                                                   İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.