İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Katılımlarıyla Gerçekleşti

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Katılımlarıyla Gerçekleşti

2018-2019 eğitim öğretim yılı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK’ un katılımlarıyla, Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi’nde gerçekleşti.

Açılış konuşmalarında Sayın Cumhurbaşkanımız; “Eğitim gibi vatandaşın hayatını doğrudan ilgilendiren konularda reformlara imza atmak sadece vizyon değil, aynı zamanda cesaret işidir. Diğer meselelerde olduğu gibi eğitim meselesinde de asla  ‘böyle gelmiş, böyle gider’ kolaycılığına kapılmadık.”

 “Eğitim sistemimizi, çocuklarımıza özgüven duygusu kazandıracak, atılım ruhu aşılayacak, pergelin bir ayağını değerlerimize ve ülkemize sabitleyip diğer ayağıyla tüm dünyayı dolaşacak şekilde inşa etmeliyiz.”

“Öğrenmek emek ister, disiplin ister; aşk, tutku, fedakârlık ister. Öğrenmek için aşkı olan, tutkusu olan, sevdası olan kişi, ne şekilde olursa olsun, bir yolunu bulur ve gayesini gerçekleştirir.” Dedi.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK, eğitim denilince akla hep sınavların, notların geldiğini, ancak aslında eğitimi bunun çok daha ötesinde bir kavram olarak görmek gerektiğini söyledi. Eğitimin sadece bir diploma meselesi olmadığını ifade eden Selçuk, "Eğitim, insanın kâmil olma, olgunlaşma yolculuğudur. Eğer eğitime gereken önem verilirse eşkıyadan evliya doğar. Eğitim, genlerimizde taşıdığımız bütün potansiyeli açığa çıkarır. Tüm hayallerimizi bizler gençlerimiz üzerinden eğitimin kanatlarına yükleriz ve eğitimi yasak savmanın ötesinde hayat bahşedici bir kurum olarak da görürüz. Eğitime yeterli kaynak ayıramazsak, biz ekonomik savaşı kazanamayız, benliğimizi koruyamayız, kültürümüzü koruyamayız. Bu çerçevede çok kararlı bir şekilde eğitimle ilgili almamamız gereken mesafenin farkındayız." dedi.

Törenin ardından okulu gezen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, sınıflara girerek öğrencilerle sohbet etti.  TÜBİTAK proje çalışmalarını izledikten sonra öğretmenlerin hazırladıkları müzik dinletisiyle program sona erdi. 

19-09-201818-09-201818-09-201818-09-201819-09-201819-09-2018

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.