İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Programı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Programı

Sultanbeyli Nene Hatun İlkokulu´nda gerçekleştirilen, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi kapanış törenine; İstanbul Valisi Vasip Şahin´in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli İlçe Millî Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan Vali Şahin, eğitimin doğumdan mezara kadar sürdüğünü belirterek, eğitimi belirli yıllara, dönemlere hapsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Eğer biz insanı özüne uygun bir şekilde yetiştiremezsek ona yüklediğimiz bilgiler lehine değil aleyhine olur. Ama iyi insana verdiğimiz bilgiler hem kendisine hem insanlığa faydalı sonuçlar üretmesine vesile olur." dedi.

Eğitimin asıl amacının iyi insan yetiştirmek olduğunu vurgulayan Şahin, "İyi insan yetiştirmenin üstüne bilgili insan, donanımlı insan yetiştirmektir amaç. Eğer biz insanı özüne uygun bir şekilde yetiştiremezsek ona yüklediğimiz bilgiler lehine değil aleyhine olur. Ama iyi insana verdiğimiz bilgiler hem kendisine hem insanlığa faydalı sonuçlar üretmesine vesile olur. İyi insan erdemli ve ahlaklı insandır. İyi insan değerlerine, inançlarına ve tarihine saygılı ve bağlı insandır." diye konuştu.

Öğrencileri karneleri için tebrik eden Şahin, alınan notlardan bağımsız olarak tüm çocukların başarılı olduğunu kaydetti.

Vali Şahin, çocuklara şu öğütlerde bulundu:

"İstiyoruz ki hepiniz iyi yetişmiş olun. Birbirinizi sevin, birbirinize saygı duyun. Başkalarının hakkına, hukukuna saygı gösterin. Bu önce arkadaşlar arasında başlar. Önce ailede başlar. Ailede anne-babanıza karşı saygılı olun. Kardeşlerinizi şefkatle kucaklayın. Göreceksiniz ki her şey mükemmel olacak. Aileniz ve arkadaşlarınızla olan saygı bütünlüğü dış çevrenize de yansıyacak. Siz saygın birey olarak toplumda yer alacaksınız. Bu değerleri bu yaşta edindiğimizde yaşamış olduğunuz toplum da esenlik toplumu haline gelecek. Sizler bizim yaşadığımız dünyadan daha güzel bir dünyada yaşayacaksınız. Bu bizim size borcumuz. Sizlerden sonra yaşayacak kişiler de sizin hazırladığınız çok daha güzel bir dünyada yaşayacaktır. Onun için eğitim sürecini çok iyi değerlendirmemiz lazım. Öğretmenlerinizi can kulağıyla dinleyin ile dinleyin."

Öğretmenlere de teşekkür eden Şahin, öğretmenliğin sevgi mesleği olduğunu kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal ise öğrencileri tebrik ederek yaz tatili döneminde geçmişin muhasebesini ve geleceğin hesaplarını yapmalarını istedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak okulların yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Uysal, "Yaz döneminde okulların elden geçirilmesinden tutun, konferans salonu ve okul bahçelerine kapalı spor salonu yapılmasına kadar eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 185 okulumuzun bahçesine kapalı spor salonu yaptık. Bahçesi müsait olan okul bahçelerine yapmaya devam edeceğiz. Belediyelerimizin sizler için hazırladığı kamplar var. Oralara da gidebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Bir eğitim yılının daha sonuna geldiklerini belirten İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, söyle konuştu:

“ Başta öğrencilerimiz olmak üzere fedakârca çalışmalarıyla sevgili yavrularımızı yarınlara hazırlayan öğretmen ve yöneticilerimize, velilerimize iyi bir tatil dilerken, tüm camiamıza, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Sevgili öğrencilerim, yaşamış olduğunuz karne heyecanınıza ben de yürekten katılıyor, sizlerle birlikte aynı heyecanı yaşıyorum. Unutmayınız ki aldığınız karne size bazı hususlarda ipuçları verebilecek bir araçtan fazlası değildir. Önemli olan bu vesile ile eksiklerinizi görmeniz, yarınlarınızı tasarlayabilmeniz ve disiplinli bir şekilde çalışmayı başarabilmenizdir.”

Ülkemizin geleceği olan öğrencilere güvenin tam olduğunu belirten Yelkenci,  sözlerine şöyle devam etti:

“ Sizleri düşünen, inceleyen, sorgulayan, eleştiren, analitik düşünebilen, teknolojiyi üreten ve yöneten, okumayı bir kültür haline getirmiş ve aynı zamanda ahlâkî değerleri özümsemiş insanlar olarak görmek bizim en büyük temennimizdir. Bazı öğrencilerimizin karnelerinde arzu etmedikleri notlar olabilir. O öğrencilerimizin de önümüzdeki eğitim-öğretim yılında düzenli ve planlı yani disiplinli bir çalışmayla istedikleri sonuçları alacağına inanıyorum. Koca bir eğitim yılını güzel bir karne ile taçlandıran öğrencilerimizi de yürekten kutluyor, hepinize hayat boyu başarılar diliyorum. Tatilinizi dinlenerek, çok kitap okuyarak, seyahat ederek, yeni yerler keşfederek, yeni insanlar tanıyarak, sanat ve sporla meşgul olarak geçirmenizi arzu ediyorum. Sizlere sağlıklı, mutlu ve huzurlu tatiller diliyorum.”

Eğitim-öğretim yılı boyunca yarınların teminatı öğrenciler için göstermiş oldukları üstün gayretten dolayı tüm öğretmenleri ayrı ayrı tebrik ettiğini dile getiren Yelkenci: “ Gençlerimizi yarınlara hazırlarken verdiğiniz emek her türlü takdire şayandır. Öğrencilerimizin bir yandan millî ve manevî değerlerimizi kuşanmalarını sağlarken diğer yandan bilişsel gelişimleri ve akademik yolculuklarında onlara sağladığınız büyük katkılardan dolayı sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin maddî ve manevi anlamda kalkınması ancak sizlerin gayreti, emeği ve özverili çalışmalarınız ile yetiştirdiğiniz öğrenciler sayesinde olacaktır. Sizler olmasanız asla başaramayacağımızı biliyoruz. Bir meslektaşınız olarak sonuna kadar hak ettiğinize yürekten inandığım tatilinizi en güzel şekilde geçirmenizi, tatilin verdiği fırsatla öğrencilerimizle dinamik bir şekilde buluşmanızı diliyorum.” dedi.

Velilere karnenin her şey olmadığını, başarının birden fazla etkene bağlı olduğunu göz önünde bulundurarak çocuklarını karne notlarına göre değerlendirmemeleri gerektiğini vurgulayan Yelkenci, sözlerini şöyle tamamladı:

“ Notları ne olursa olsun çocuklarınızın nottan daha değerli olduğunu onlara hissettiriniz. Çocuklarımız, bizim hayattaki en değerli varlıklarımızdır. Sizlerin de bu bilinçle her zaman olduğu gibi geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında da çocuklarınızın yanında olduğunuzu ve ne kadar emek verdiğinizi biliyoruz. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve en iyi şekilde yetişmeleri hepimizin ortak hedefidir. Bu düşüncelerle 2017-2018 eğitim-öğretim yılının kapanması vesilesiyle tekrar bütün camiamıza teşekkür ediyor, Millî Eğitim Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda, Sayın Valimizin liderliğinde yeni eğitim-öğretim yılına hep beraber kavuşmayı diliyorum.”

Konuşmaların ardından 1. ve 4. sınıf öğrencilerinin karne heyecanını paylaştığı program öğrencilerin şiir okuyup halk oyunları gösterisi sunmalarıyla devam etti.

Protokol üyeleri daha sonra özel öğrenci, anaokulu ve 1. sınıfı tamamlayan öğrencilere karnelerini verdi.

12-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201812-06-201818-06-201812-06-201812-06-2018

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.