İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönemi İlk Ders Zili ile Başladı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönemi İlk Ders Zili ile Başladı

İstanbul’da 2 milyon 743 bin 863 öğrenci ile 149 bin 294 öğretmen 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemine başladı.

İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bağcılar Abdullah İbni Mektum Özel Eğitim Merkezinde II. dönem ilk ders gününde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlaması dolayısıyla Bağcılar´daki Abdullah İbni Mektum Özel Eğitim ve Uygulama Okulu´nda düzenlenen törene katıldı. Artık öğretmenle öğrencinin arkadaş gibi eğitim sürecini devam ettirdiğini belirten Yelkenci, "Bugünü yakalamış bir eğitim sisteminin yarın için çok daha başarılı sonuçlar vereceğine inanıyorum" dedi. Yelkenci ayrıca, İstanbul’daki öğrenci sayısının Avrupa’daki 7 ülkenin nüfusundan fazla olduğunu da belirtti.

Eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması nedeniyle Bağcılar’daki Abdullah İbni Mektum Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda tören düzenlendi. İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin katıldığı törende İstiklal Marşı okundu, 15 Temmuz konulu video gösterildi. Yelkenci burada yaptığı konuşmada, eğitim öğretimde ikinci dönemin hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"Abdullah İbni Mektum, Peygamberimizin ashabından görme engelli bir sahabe, ona ithafen verilmiş bir isim. Burası özel eğitim okulumuz. Özel eğitimde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda bakanlığımızın büyük hassasiyetiyle ve yine Sayın Valimizin bu konuya gösterdiği büyük önemle İstanbul´da çok güzel işler yapıldığını özellikle belirtmek isterim. Geçen yıl 7 özel eğitim okulunu eğitim öğretim hayatına kazandırdık. Bu yıl da şu anda devam eden 7 özel eğitim okulunu da en kısa sürede bitirip, eğitim öğretim hayatına kazandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İstanbul´da özel eğitim okullarında 9 bin 500, özel eğitim sınıflarında da 10 bin 500 olmak üzere 20 bin öğrenci özel eğitimden yararlanıyor. 45 bin öğrenci ise kaynaştırma eğitiminden faydalanıyor.

Biz, özel eğitim gereksinimi duyan öğrencilere toplum olarak hep beraber el atarsak, bu noktada bu öğrencilerimizin velilerini rahatlatmış olur, onlara karşı borcumuzu ödemiş oluruz. Bu bakış açısıyla ve aynı zamanda özel eğitime özen göstermek, özel eğitim gereksinimli öğrencilerimize sahip çıkmak, kucak açmak bizim kendi insanlığımızı tamamlamak açısından da önemli bir gelişim alanı.

İstanbul’daki Öğrenci Sayısı Avrupa’daki 7 Ülkenin Nüfusundan Fazla

İstanbul´da 6 bin 127 okulda 2 milyon 785 bini örgün, 310 bini açık öğretimde olmak üzere 3 milyondan fazla öğrenci var. Resmi ve özel okullardaki eğitim personelimizin toplamı da 165 bin. Bunlar çok büyük sayısal veriler. Bu noktada İstanbul´un öğrenci sayısı itibarıyla Avrupa´daki 7 ülkenin nüfusundan daha büyük bir öğrenci sayısına sahip olduğunu söylememiz, İstanbul´un eğitim işlerinin ne kadar büyük olduğunun göstergesi. Özellikle devletimiz, hükümetimiz, bakanlığımız ve belediyelerimiz ki, burada özellikle Bağcılar Belediyesi eğitime çok büyük katkıda bulundu. Buradaki örnekte olduğu gibi yapılan yatırımlarla fiziksel anlamda büyük atılım sağlandı eğitim alanında ama bunun yanında niteliğe yönelik de çok büyük çalışmaların yapıldığını ve sonuçlar alındığını da belirtmek isterim. Özellikle mesleki ve din eğitimi alanlarında yapılan çalışmaları anmak gerekiyor. Tematik meslek liseleri, İstanbul´un mesleki ve teknik eğitime kazandığı bir proje. Okul-sanayi işbirliği İstanbul modeli. Sadece bu modelle sektörden mesleki ve teknik eğitime 73 milyon liralık kaynak sağladığımızı belirtmek isterim. Yine din eğitimi alanında açılan imam hatip okullarımız, çok büyük bir gelişim kat ederek, her alanda fen bilimleri, sosyal bilimler ve sanat programı uygulayarak, bu noktada eğitim sistemimizde kendi yerlerini almış olduklarını görüyoruz.

Öğrenciler bugün çok hızlı öğreniyor, bilgiye çok hızlı ulaşıyorlar, bunu farklı bir şekilde yorumluyorlar ve artık farklı bir yerde duruyorlar. Öğretmenleriyle çok daha kolay anlaşabiliyorlar ve öğretmenlerinin de onlara olumlu bir şekilde yaklaştıklarının farkında olmamız gerekiyor. Artık öğretmenle öğrenci arkadaş gibi eğitim sürecini devam ettiriyor. Bu noktada veliler ve eğitim yöneticileri olarak, öğretmenlerimize destek olmamız gerekir. Bugünü yakalamış bir eğitim sisteminin yarın için çok daha başarılı sonuçlar vereceğine inanıyorum.”

Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Bağcılarda 160 bin öğrenci ve 800´ün üzerinde öğretmenimiz var. Bu ilçede 5 aydır kaymakamlık yapıyorum. Belediyemiz ve Millî Eğitim Bakanlığı´mızın eğitime büyük katkıları olduğunu gördüm. Allah´a hamd olsun eğitimde çok iyi gidiyoruz. Bağcılar´da kaymakamlık, belediye, milli eğitim, okul müdürleri ve tüm eğitim camiasıyla hepimiz biriz bütünüz. Hedefimiz eğiteme katkıyı artırmak" dedi.

Bağcılar’da eğitimin her geçen gün daha ileriye gittiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Hedefimiz inşallah en kısa sürede tekli eğitime geçmek ve Bağcılar’da ki eğitim seviyesini çok daha iyi bir noktaya taşımak. Bunun yanında alt yapı noktasında da Bağcıların iyiye gittiğini düşünüyorum. Gerek yüzme havuzları, gerek kapalı spor salonları ve en son inşa ettiğimiz kapalı halı sahası ile arazi problemimiz olmasına rağmen iyi gidiyoruz. Tabi yeterli mi değil, inşallah daha iyilerini hep beraber inşa etmeye devam edeceğiz. Yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim inşallah kazasız belasız eğitim dönemini tamamlamayı nasip etsin’’ dedi.

Konuşmaların ardından, Abdullah İbni Mektum Özel Eğitim ve Uygulama Okulu tanıtım videosu gösterildi. Aşık Veysel İlkokulu 3. sınıf ve özel eğitim sınıfı öğrencileri işaret diliyle şarkı söyledi, 1. sınıf öğrencileri halk oyunu gösterisi sundu.

Abdullah İbni Mektum Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Engelleri Birlikte Aşalım" gösterisinde öğrenciler, "Engel olma yardım et", "Her birey engelli adayıdır", "Tek vatan", "Tek Bayrak", "Tek millet", "Tek devlet" yazılı dövizleri taşıdı ve Türk bayrağı açtı.

Yelkenci, törene katılan Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve temsili ders zilini çaldı.

Eğitimin II. yarıyıl dönemi 8 Haziran Cuma günü sona erecek.

Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Abdullah İbni Mektum Özel Eğitim Uygulama Merkezi´nde düzenlenen ´II. Dönem´ açılış programının ardından İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Bağcılar Zübeyde Hanım Anaokulunda ‘Okul Sütü’ dağıttı.

 06-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-2018

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.