İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

İstanbul’da 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılışı, Çatalca Nakkaş Köyü Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen törenle yapıldı.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Törene; İstanbul Valisi Vasip Şahin, , İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Gökhan Sunmar, İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Şehit Gökhan Peker’in eşi Öğretmen Nilay Peker ve annesi Semra Peker, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Öğretmenlerimize, idarecilerimize, eğitim kadromuza başarlar dileyerek sözlerine başlayan Vali Vasip Şahin,  "Doğru ve ahlâklı insan yetiştirmek maarifin en temel sorumluluğudur. Bugün yeni bir döneme başlayan tüm okullarımız inanıyorum ki kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen gençler yetiştirecektir. Bu kurumlardan mezun gençlerimiz, başarılarıyla milletimizin irfanını dünyaya anlatan birer elçi olacaklardır." dedi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’na tüm hazırlıklarını yapmış olarak girdiklerini belirten Vali Şahin, "Sağlam, mutlu ve huzurlu bir gelecek ancak eğitimle, çocuklarımızın ve gençlerimizin kaliteli kişilik ve doğru bilgiyle teçhiz edilmesiyle mümkündür. İstanbul Valiliği olarak sahip olduğumuz bütün imkân ve kabiliyetleri eğitimin ve çocuklarımızın hizmetine sunmaya gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.

"İstanbul’da daha önceki yıllarda başlattığımız ‘Güvenli Okul’ projesi kapsamında bu eğitim döneminde de her okulumuzda güvenliği sağlayacak ekipler tahsis ettik. Çocuklarımızın okulda bulundukları süre içinde kendilerini güvende hissedecekleri ek tedbirleri de ayrıca devreye soktuk. Bu noktada Emniyet Müdürlüğümüz ve Millî Eğitim Müdürlüğümüzle yürüttüğümüz ortak çalışmalar neticesinde okul kameralarının emniyet sistemine entegresiyle güvenlik konusunda önemli bir aşama daha kaydedilecek." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin çocuklara sadece bilgi değil aynı zamanda sevgilerini vermeleri gerektiğini söyleyen Vali Şahin, "Eğer kalpten kalbe yol oluşturabilirsek, çocuk yüreği ve öğretmenlerimizin sevgi dolu yüreği arasındaki yolu inşa edebilirsek inanın biz başarının yüzde yetmişini sağlamış oluruz. Önümüzdeki dönem TEOG türü sınavlar da kalkacak; öğretmen, bilgi, sevgi ve öğrenci ilişkisi çok daha öne çıkacak. Bu noktada öğretmenlerimizden anne-baba, öğretmen şefkatini ve ilgisini esirgememelerini rica ediyorum." sözlerini kaydetti.

İl Millİî Eğitim Müdürü Yelkenci ise geçtiğimiz mayıs ayının sonunda Kurmay Albay Gökan Peker’in şehit olması vesilesiyle ve kendisinin bu okuldan mezun olması sebebiyle adını da vermiş olduğumuz bu okulda, eğitim öğretim yılı açılış programımızı yapacak olmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Geçen yıl 15 Temmuz’un gölgesinde bir eğitim öğretim yılına başlandığına değinen Yelkenci, “Bir taraftan 15 Temmuz’un yaptığı tahribatla mücadele ederken, eğitim sistemimize çocuklarımıza yansımasının en az şekilde olmasını sağlamaya çalışırken, bir taraftan da eğitim öğretim yılımızın rutini içinde en güzel şekilde geçmesini sağlamaya çalıştık. Bu yıl Allaha şükürler olsun 15 Temmuz’un bize, bizim gibi bir millete tesir edemeyeceğini ortaya koymuş olmanın da rahatlığıyla aynı zamanda İstiklâl mücadelemizi, Çanakkale mücadelemizi, 15 Temmuz gibi mücadelelerimizi unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı da ortaya koyarak yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz” dedi.

Bakanlığımızın 15 Temmuz’u tema olarak hem sosyal bilgisi ve tarih dersine koyması geçen sene olduğu gibi 15 Temmuz konusunu broşürlerle beraber işlemiş olmasının, çocuklarımızın geleceğe daha dinç ve çelikleşmiş bir şekilde bakması açısından çok önemli olduğunu aktaran Yelkenci sözlerine şöyle tamamladı:

“Bu sene bazı yenilikle başlıyoruz.1, 5 ve 9 ‘uncu sınıflar için yenilenmiş olan müfredat. Bakanlığımızın yenilemiş olduğu müfredat ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda öncelikle kitaplarımız bu müfredata uygun olarak yeniden yazılmış ve basılmıştır. Öğrencilerimize ulaşması sağlanmıştır. Bunun yanında bu müfredatı çocuklarımıza okutacak olan ilgili sınıflardaki öğretmenlerimizin eğitimi de kısa sürede tamamlanmıştır. Bakanlığımızın talimatlarıyla yapılan bu genel hazırlıkla beraber, İstanbul olarak Sayın Valimizin önderliğinde bütün ilçelerimizde eğitim öğretim yılına en güzel şekilde başlamak için çalışmalarımızı yapmış ve yüksek motivasyonla bugüne gelmiş bulunmaktayız”

Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci,  sınıfları gezerek öğrencilere hediye dağıttı. İl Millî Eğitim Müdürü Yelkenci, öğrencilere başarılı bir yıl diledi ve  onlarla fotoğraf çektirdi.

19-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-2017

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.