İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri İstanbul Bölge Ödül Töreni

2016-2017 Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Bölge İstanbul Ödül Töreni Behçelievler İlçemiz Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi´nde yapıldı
2016-2017 Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri İstanbul Bölge Ödül Töreni

Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 5.’si gerçekleştirilen ve eğitim öğretimde özgün uygulamaların teşvik edilmesi, paylaşımının sağlanması amacıyla Türkiye genelinde yapılan "Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Bölgesel Ödül Töreni" Bahçelievler İlçemiz Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi. Ödül törenine Bakanlığımız adına Stratejik Planlama Daire Başkanı Ahmet Er, Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Mehmet Nurettin Aras, ödül alan ilçelerin İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ödül alan okulların okul müdürleri, ekip üyesi öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Bahçelievler İlçe Millî Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı yaptığı açılış konuşmasında, böylesine değerli ve önemli bir projenin ödül törenine ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirtti. Gelişen, değişen Türkiye yolunda bu ve benzeri yenilikçi öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi üretmeye ve geliştirmeye yönelten projelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Katılımlarından dolayı Stratejik Planlama Daire Başkanı Ahmet Er’e, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nurettin Aras’a ve tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İstanbul kurum, öğretmen ve öğrenci sayısı olarak Türkiye’nin özeti niteliğinde olduğunu belirten Stratejik Planlama Daire Başkanı Ahmet Er şöyle konuştu: 

“Bu sebeple İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürleri’ne, öğretmen ve öğrencilerimize katılımları konusunda gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum. Ülkemizi bir adım ileriye götürecek, öğrencilerimize, velilerimize fayda sağlayacak tüm çalışmalara Bakanlık olarak desteğimiz devam edecek. Ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında Bakanlık olarak geleceğe emin adımlarla yürüyen ve yükselen değer Türkiye’miz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda en büyük kaynağımız ve zenginliğimiz öğrencilerimizdir. Bu projede öğrencilerimizin yanında öğretmenlerimizin, müdürlerimizin ve velilerimizin desteğini görmek bizleri daha da mutlu etti. Bu başarıların artarak devam etmesi ise en büyük temennimiz.”

“Eğitim ve öğretimde Yenilikçilik Ödülleri İstanbul Bölge Ödül Törenine hepiniz hoş geldiniz” şeklinde sözlerine başlayan  İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nurettin Aras konuşmasına şöyle devam etti:

“Öncelikli olarak İstanbul Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Faruk Yelkenci’nin sizlere selamlarını iletmek istiyorum. Kendisi Bakanlığımız’da gerçekleştirilecek bir program sebebiyle şu an Ankara´da olduğundan vekaleten ben burada bulunuyorum.Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri, yenilikçi uygulamaları eğitim sistemine kazandırmayı, öğrenci ve öğretmenlerimize daha iyi eğitim ve öğretim imkânı sunmayı ve 2023 Türkiye vizyonunun gerektirdiği hedefleri yakalamayı amaçlıyor. Yöneticilerimiz ile öğretmen ve öğrencilerimiz yenilikçi uygulamaları hayata geçirme bağlamında teşvik edilirken eğitim ortamlarımızın da kalitesi artırılmış olacak.  İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödüllerinin ilçelerimizde, okullarımızda yaygınlaştırılması amacıyla İl Millî Eğitim Müdürümüz’ün, bizim şube müdürümüzün, AR-GE birimimizde görev alan personelimizin, ilçelerdeki şube müdürlerimizin, hepsinin gayretiyle 39 İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz’de yaygınlaştırma, bilgilendirme ve tanıtım toplantıları gerçekleştirildi. Elhamdülillah bu toplantılar sayesinde bugün burada 9 tane projemizin ödüllerini vermek üzere bir araya geldik. Toplamda Türkiye genelinde 106 çalışmadan, 9 tanesi İstanbul ilimizden ödül almaya hak kazandı. Çalışmalarda emeği geçen tüm velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okul müdürlerimiz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, İlçe Müdürlerimiz ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde beraber görev yaptığımız mesai arkadaşlarımın hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, okul idarecilerimizin emeğini takdir eden, ödüllendiren bu organizasyon için Bakanlığımıza ayrıca teşekkürlerimi arz ederim. Ödül alacak projelerde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından kategorilere göre ödül alan çalışmalara ait videoların izlendi. Hemen akabinde ödül alan çalışmaların İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürü ve ekip üyesi öğretmenlere plaketleri Stratejik Planlama Daire Başkanı Ahmet Er, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nurettin  Aras  tarafından takdim edildi. Ayrıca yine kurumsal başvuruda ödül alan okulların okul müdürlerine Bakanlığımız tarafından Berat verildi. Ödül alan öğretmenlerimizin duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Son olarak ödül alan tüm ekiplerin ve diğer konukların katılımıyla gerçekleşen yemekle Eğitim Ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri İstanbul Bölge Ödül Töreni son buldu.

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde (2016-2017) Kategori Bazında İstanbul Bölgesel Ödüle Layık Görülen Çalışmalar:

Bakırköy Mimar Sinan İlkokulu  1.Kategori (Bireysel)  Çiziyorum, Oynuyorum, Öğreniyorum

Esenler İbrahim Turhan Çok Programlı Lisesi  1.Kategori (Kurumsal) Rengârenk Masallar Kumpanyası

Pendik Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu  1.Kategori (Bireysel)   Dark Hopes 

Tuzla Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu)  3.Kategori (Kurumsal) Bahane Değil Hizmet Üretiyoruz

Bakırköy Adalet Anaokulu  4.Kategori (Kurumsal) Bahçe Akademisi Hayat Boyu Eğitim Projesi

Bahçelievler Kocasinan İlkokulu 5.Kategori (Kurumsal) Can Suyu Oldun Okulum

Maltepe Orhangazi İlkokulu 5.Kategori (Kurumsal) Miniklere Değer Her şeye Değer

Pendik Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi   5.Kategori (Kurumsal) Seyahat Eden Kitaplar

Sultanbeyli  Zübeyde Hanım İlkokulu  5.Kategori (Kurumsal) Çözüm Sende “ Değer” ini Bil!

 

21-11-201721-11-201721-11-201721-11-201721-11-201721-11-201721-11-2017

 

 

 

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.