İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015– 2016 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Karne Sevinci.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem karne dağıtım  töreni Milli Eğitim bakanı Sayın Nabi AVCI’nın katılımıyla  Beykoz ilçesi Güzelcehisar ilkokulunda gerçekleşti.
2015– 2016 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Karne Sevinci.

2.681.000 öğrencinin karne aldığı 2015-2016 Eğitim öğretim yılı Birinci Dönem  sonu karne töreni Beykoz  Güzelcehisar ilkokulunda gerçekleşti.

Karne dağıtım Töreni Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin,İstanbul valisi Vasip ŞAHİN,İl Milli Eğitim  Müdürümüz  Dr.Muammer YILDIZ,Beykoz Kaymakamı, Belediye Başkanı,İlçe Milli eğitim müdürü,  il ve ilçe şube Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf Tekin,İstanbul Valisi Vasip Şahin,İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr.Muammer Yıldız Beykoz Güzelcehisar ilkokulunda öğrencilere karne dağıttı.

Nabi Avcı yarıyıl tatilinin bütün öğrencilere, öğretmenlere, eğitim çalışanlarına, velilere hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Avcı, "Daha önce açıkladığımız gibi çocuklarımız bu yarıyıl tatilinde ödev yapmayacaklar, istedikleri kitapları okuyacaklar. Tabii ki öğretmenlerimizin onlara tavsiye ettiği kitaplar vardır, onları okuyabilirler, okuyacaklar ama bu bir zorunluluk ve ödev psikolojisiyle yapılmayacak. Bu arada gezecekler, sinemaya, imkan olan yerlerde tiyatroya, maça gidecekler, kar yağdığı zaman kartopu oynayacaklar. İnşallah dinlenecekler, ikinci döneme dinlenmiş, okullarını, öğretmenlerini, arkadaşlarını özlemiş olarak okullarına dönecekler" diye konuştu.Nabi Avcı, yarıyıl tatilinde öğrencilere, öğretmenlere, eğitim çalışanlarına, velilere sağlık diledi.

Avcı, velilere şu uyarılarda bulundu:

"Bu karneler çocuklarımızın bu sömestrde çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapıyor ama bu her şeyin sonu demek değil. Dolayısıyla bazı öğrencilerimizin karnelerinde velilerimizin veya kendilerinin beklemediği notlar olabilir, düşük bulabilirler, kendilerini biraz daha çalışmaya teşvik etmek için bu tür notlar verilmiş olabilir. Bu notlardan ötürü karamsarlığa kapılmaya gerek yok. Velilerimizin de bu tür düşük notları olduğu için öğrencilerimizi üzmemelerini, kırmamalarını, tam tersine onları teşvik, teselli karışımıyla ikinci yarıyıla hazırlamalarını bekliyoruz."

Herkesin ilk karnelerde düşük notları olabildiğini dile getiren Avcı, "İki sene önceki bir karne töreninde de söyledim. Tüm velilerimizin geçmiş karneleri bizim arşivlerimizde var. Çocuklara çok fazla yüklenen veliler olursa, bunun da duyumunu alırsak, o karneleri de açıklarız, kendilerinin de zamanında matematikten, Türkçeden ne yaptıklarını görürler. İşin şakası bir tarafa velilerimizin artık bu olgunluğa ulaştığını, eskisi gibi karne dramları yaşanmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

Avcı, çocukların ve öğretmenlerin yarıyıl tatilinde dinlenmesini isteyerek, "İkini yarıyıla bütün Türkiye´de inşallah, Silopi ve Cizre de dahil olmak üzere bütün Türkiye´deki okullarımızda her şeye rağmen okulla, öğretmenle çocuklarımızın arasına giren kötü niyetli örgütlere, kişilere rağmen çocuklarımız okullarına dönecekler, öğretmenlerimiz okullarıyla, öğrencileriyle tekrar buluşacaklar. İnşallah başarılı bir yarıyılı da birlikte idrak edeceğiz" dedi.

22-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-2016

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.